fbpx

Περί αστρολογίας

Συναστρία - Γάμος από έρωτα: αγαπούσαν κι οι δυο τους τα .. σκυλιά!

Συναστρία - Γάμος από έρωτα: αγαπούσαν κι οι δυο τους τα .. σκυλιά!

Συναστρία - Γάμος από έρωτα: αγαπούσαν κι οι δυο τους τα .. σκυλιά!

Μη σας ξενίζει ο τίτλος. Ο λόγος περί συναστρίας. Συναστρία είναι η εξέταση των αστρολογικών χαρτών δύο προσώπων, είτε πρόκειται για ζευγάρι, οπότε μιλάμε για αισθηματική συναστρία, είτε για συνεργάτες, οπότε έχουμε επαγγελματική συναστρία. Στο άρθρο θα μιλήσουμε μόνο για την αισθηματική συναστρία και μάλιστα, δεν θα εξαντλήσουμε το πολύ μεγάλο αυτό θέμα, αλλά θα μιλήσουμε για λίγα πράγματα, που μπορεί εύκολα να παρατηρήσει κανείς με την πρώτη ματιά.

Και να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή το εξής: κάποιες υπεραπλουστεύσεις που κυκλοφορούν πολύ διαδεδομένα, όπως «είμαι Κριός, ταιριάζω με τον Ταύρο;», είναι απόψεις που απλά δεν υφίστανται. Δεν έχουν καμιά βάση, επειδή αναφέρονται σε ένα μόνο στοιχείο, από τα πάμπολλα που παίζουν ρόλο στη συναστριακή ανάλυση και φυσικά ακόμα και για ζώδια που είναι φιλικά ή όχι, δεν μπορούμε να τα αναγάγουμε στο μόνο στοιχείο θετικό ή αρνητικό.

Η πραγματική ανάλυση θα προκύψει μόνο μετά από λεπτομερή και επισταμένη εξέταση, ζωδίου, πλανητών, οικοθεσίας, στοιχείων, τριπλοτήτων, τετραπλοτήτων κλπ., γενεθλίων και προοδευμένων, και φυσικά όλα αυτά δεν δίνουν απάντηση με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.Όμως κάθε φορά που βγάζω τη συναστρία δύο προσώπων, το πρόγραμμά μου εξετάζει πρώτα-πρώτα και δίνει σχετική ανάλυση, αν υπάρχει στη σχέση αυτή, κάποιος από τους πέντε με έξη πρωταρχικούς κανόνες, που μας δίνουν ένα πρώτο, αλλά ισχυρό στοιχείο, που μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνια σχέση ή γάμο που θα κρατήσει. Μερικοί από τους βασικούς αυτούς κανόνες, είναι οι παρακάτω:

  • Οι Ήλιοι των δύο να είναι μαζί, δηλαδή να πέφτουν στο ίδιο ζώδιο.
  • Οι Ήλιοι να είναι απέναντι, να διαμετρώνται.
  • Ο ωροσκόπος του ενός να ταυτίζεται με το ζώδιο του άλλου.

Δεν αναφέρομαι σε άλλους κανόνες, επειδή πρέπει να έχει κάποιος το συναστριακό χάρτη μπροστά του, για να δει ότι έχουμε π.χ. σύνοδο Ήλιου με το δεσμό της Σελήνης, επομένως υπάρχει καρμική σχέση κλπ. αυτά είναι μέρος της ανάλυσης, έχουν τη σημασία τους, αλλά ΔΕΝ μπορεί τα δει ο καθένας να με την πρώτη ματιά. Αυτό όμως που βλέπει κάποιος πολύ εύκολα, είναι η ταύτιση του ωροσκόπου του με το ζώδιο του άλλου. Και το σημαντικότερο είναι ότι, αυτός που εξετάζει το παραπάνω, συνήθως θα γνωρίζει τον Ωροσκόπο του, ενώ για τον άλλο θα γνωρίζει σίγουρα το ζώδιό του. Έτσι και να μη γνωρίζεις τον ωροσκόπο του άλλου, μπορείς εύκολα να δεις αν το ζώδιό του συμπίπτει με το δικό σου ωροσκόπο. Σ’ αυτή την περίπτωση έχεις το πρώτο δυνατό στοιχείο συμβατότητας.

Παρατηρώντας τόσα χρόνια γνωστά μου ζευγάρια, βλέπω πάρα πολύ συχνά, ότι ο κανόνας αυτός επιβεβαιώνεται. Εκείνος να είναι π.χ. Λέων με ωροσκόπο Υδροχόο κι εκείνη να είναι Υδροχόος σε ζώδιο. Ο ωροσκόπος εκείνου να είναι Σκορπιός κι εκείνη Σκορπιός στο ζώδιο. Μπορεί να έχουμε ταυτόχρονα περισσότερες απ’ αυτές τις ενδείξεις. Π.χ. η πολικότητα των Ήλιων, να συνυπάρχει με την προηγούμενη σχέση. Για εκείνους π.χ. που γεννήθηκαν περίπου στη δύση του Ήλιου, ο ωροσκόπος τους είναι απέναντι στην ανατολή και πολύ συχνά, θα συμβαίνει και το ζώδιο (Ήλιος) εκείνης να ταυτίζεται με τον ωροσκόπο εκείνου, αλλά και οι δύο Ήλιοι να σχηματίζουν αντίθεση.

Μέχρι και πριν λίγες μέρες (απ’ όταν γράφονται αυτές οι γραμμές) στην τελευταία επίδειξη του προγράμματος, εκείνος Δίδυμος με ωροσκόπο Παρθένο, εκείνη Παρθένος!Βέβαια, αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε, αλλά συχνά. Και το παρατηρώ σε ζευγάρια, δηλαδή δεν είναι κάτι θεωρητικό, αλλά χειροπιαστό. Και νομίζω ότι έχει την εξήγησή του, επειδή το μεν ζώδιο φανερώνει τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα μας, ενώ ο ωροσκόπος μας, δείχνει πώς αυτά εκλαμβάνονται από τους άλλους. Πώς εξωτερικεύονται. Αν λοιπόν έχουμε σύμπτωση ωροσκόπου του ενός με ζώδιο του άλλου, έχουμε στα μάτια του άλλου ταύτιση και κατανόηση. Να ο δικαιολογητικός λόγος. Αν δεν ταιριάζαμε, δεν συμπεθεριάζαμε λέει ο λαός. Να πώς δένει και ο τίτλος του άρθρου.Και πάλι όμως δεν θα αρκεστούμε σ’ αυτά.

Θα πρέπει να έχουμε την πλήρη ανάλυση, για να εμβαθύνουμε και να κατανοήσουμε όλες της πλευρές της σχέσης. Υπάρχει και η περίπτωση, να μην ισχύει κανένας από τους πρώτους αυτούς κανόνες, αλλά πολλές επιμέρους πλανητικές όψεις και θέσεις πλανητών σε οίκους του άλλου, που δίνουν αρκετά ευνοϊκά για μια σχέση στοιχεία.Επίσης όταν βγάζω μια συναστρία, ένα άλλο στοιχείο, είναι ο πίνακας της θέσης των πλανητών του ενός στην οικοθεσία του άλλου. Εκεί φαίνεται εξ ίσου εύκολα, ποιοι οίκοι δέχονται πλανήτες , δηλαδή σε ποιους οίκους του πρώτου, είναι τοποθετημένοι οι πλανήτες του άλλου, κάτι που μας δίνει πάλι με την πρώτη ματιά τον χαρακτήρα της σχέσης.

Κι ενώ μιλάμε για αισθηματική σχέση (επειδή έτσι μας παρουσιάζεται) η σχέση φαίνεται περισσότερο επαγγελματική, από τους οίκους που εμπλέκονται, ή και το αντίθετο, να έχουμε επαγγελματική σχέση που όμως να εξελίσσεται σε αισθηματική κι αυτό απεικονίζεται από τον πίνακα αυτόν. Το τελευταίο βέβαια μπορεί να το δει κανείς, μόνο αν έχει μπροστά του όλη τη συναστριακή ανάλυση, αλλά την επόμενη φορά που θα ρωτήσετε για το ζώδιο εκείνου, σκεφθείτε αμέσως αν το ζώδιο αυτό συμπίπτει με τον ωροσκόπο σας.